Školski sport u Kantonu Sarajevo

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Poštovani prijatelji sporta,


U cilju stvaranja pretpostavki za aktivnijim učešćem, a samim tim i bavljenjem sportskim aktivnostima učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo, Sportski savez Kantona Sarajevo pokreće projekat pod nazivom '' Školski sport u Kantonu Sarajevo''. Projekat se realizuje uz svesrdnu pomoć Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo ( koje je izdalo neophodnu saglasnost za realizaciju ovog značajnog projekta Sportskom savezu Kantona Sarajevo), općinskih službi za obrazovanje, kulturu i sport i službi za društvene djelatnosti, a neophodna sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.


Namjera uposlenih u Sportskom savezu Kantona Sarajevo je povratak sporta i sportskih sadržaja u osnovne škole na području Kantona Sarajevo.
Projekat počinje sa realizacijom 14.10. 2019. godine, na području općine Stari Grad organizacijom lige u muškoj odbojci koja će se održati u JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, u ponedjeljak i utorak sa početkom u 12:00 sati.


Nakon završetka navedene lige, predviđena je i organizacija završnog takmičenja iz pojedinih sportova na kojoj bi se proglasili kantonalni pobjednici za 2019. godinu. o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni putem naše web i Facebook stranice.

O savezu

Sportski savez Kantona Sarajevo je udruženje koje kroz animiranje različitih aktera i stvaranje uslova za aktivno bavljenje sportom, aktivno doprinosi razvoju sportske, kulturne, socijalne, ekološke, humanitarne svijesti.“

©2021 Sportski savez Kantona Sarajevo. All Rights Reserved. Designed By "superm" - Sarajevo

Search